Lokaal

Relatief rustige jaarwisseling voor de brandweerpost Ridderkerk

Het was een relatief rustige jaarwisseling voor de brandweerpost Ridderkerk. Van al het beschikbare personeel en materieel is alleen de eerste tankautospuit in bedrijf geweest. Het begon vrijdagavond 31 december 2021 om 21.07 uur met een caravan in brand op de Verbindingsweg. Er zijn twee stralen hoge druk ingezet, maar die konden niet voorkomen dat de caravan volledig afbrandde. Deze melding, alweer nummer 354, was de laatste in 2021.

In de nieuwjaarsnacht was de eerste melding (pas) om 01.39 uur. Aan de Burgemeester de Kruijfstraat stond afval in brand. Na overleg is besloten hier geen inzet op te plegen. Daarna ging de ploeg om 01.48 uur naar Bolnes. Hier stond in de La Reijstraat een hoopje vuil in brand. Met één straal hogedruk kon dit worden geblust. De derde melding was om 02.03 uur aan de Spuistraat. Ook hier is met één straal hogedruk brandend afval geblust.

Na een korte pauze moest de ploeg om 03.37 uur naar het Rotterdamse Akkeroord. Hier moest ook brandend afval met de hogedruk worden geblust.

Daarna om 04.01 uur terug naar Ridderkerk. Op de Kievitsweg stond een stoel in de brand. Geblust met 1 hogedruk straal. Vlak voor het einde van de nachtdienst kon de ploeg om 07.45 uur naar de Coosje Ayalstraat. Hier moest een scooter worden geblust. Na deze 6e melding kon de nachtploeg naar huis.

De dagploeg startte om 08.16 uur en moest de ambulance helpen om iemand uit huis te tillen in de Koolmees Ridderkerk Drievliet. Daarna om 10.12 uur hun tweede melding. Aan de Van Anrooystraat moest een bergje rommel worden geblust.

Om 10.33 uur op verzoek van de gemeente Ridderkerk doorgereden naar de Hollandsestraat. Ook daar een buitenbrandje blussen.

Foto’s: Dennis van Wingerden