Lokaal

Reünie Mulo De Reyer doorslaand succes

Op 10 september 2022 vond de reünie van klasgenoten van Mulo De Reyer te Ridderkerk plaats. Het vergde maandenlange voorbereiding om de meeste klasgenoten te vinden via “mond tot mond” reclame en Social Media. Bij het groeien van het aantal aanmeldingen nam het enthousiasme, de daadkracht en de energie om de reünie te realiseren alleen maar toe. In totaal waren er circa 55 klasgenoten en docenten deels met partners. De reünie was unaniem een doorslaand succes!

Het een reünie van klasgenoten met de examenjaren 1970 en 1971. De Reyer was destijds gevestigd aan de Prinses Margrietstraat in Slikkerveer. De reünie werd uitstekend gefaciliteerd door Facet Ridderkerk in De Loods aan de P.C. Hooftstraat 4a te Ridderkerk. Een perfecte locatie voor een enthousiast publiek.

De klasgenoten leefden vanaf 15 juni 2022 via WhatsApp-groep al naar de reünie toe. Op voorhand werden al anekdotes, interessante foto’s uit de schooltijd met elkaar gewisseld, wat tot hilarische en onvergetelijke momenten leidde. Op een gegeven moment waren de klasgenoten er echt “klaar” voor. Met de historische hit uit de Veronica’s top 100 van 1970 van “Pacific Gas & Electric” genaamd “Are you Ready” werd dit nog eens extra bezegeld!

Na enige inspanning voor werving waren de sponsoren Ideeteam Slikkerveer vertegenwoordigd door
Mevr. Catja Vos (voorzitter) en Dhr. Karel Vos (penningmeester), de Jong Intra Vakanties vertegenwoordigd door Mevr. Coby van Dongen (commercieel directeur) en enkele sponsoren die anoniem wilden blijven snel enthousiast om de reünie materieel en/of financieel te ondersteunen. Zonder deze ondersteuning was de reünie in de huidige vorm niet mogelijk geweest. De samenwerking tussen sponsoren, toeleveranciers, klasgenoten, docenten met partners en het actiecomité was subliem te noemen.

De doelstelling was om elkaar na 50 a 51 jaar weer eens persoonlijk te ontmoeten, herinneringen te delen, vergeten liefdes te memoreren en een dolle avond te beleven. Deze doelstelling is glansrijk behaald met veel dank aan de klasgenoten, de docenten met partners, de sponsors, toeleveranciers en niet te vergeten het actiecomité zelf bestaande uit Agnes Samson (commissaris), Jilles Soffree (commissaris), Hans de Korte (penningmeester) en Arie Kooi (voorzitter).

Het was een feestelijke reünie-avond met een attractief en creatief programma met een duidelijke programmering en veel muziek uit die tijd, maar ook met vrijheid voor eigen invulling en spontaniteit. Er waren ook emotionele momenten bij klasgenoten en docenten mede door de herinneringen aan de overleden klasgenoten en docenten.

Winnaars van de verloting van de reischeques van de Jong Intra Vakanties waren Liesbeth de Boer (1e prijs reischeque van € 150,-) en Marjo van Dommelen (2e prijs reischeque van € 100,- ). De prijzen werden uitgereikt door Mevr. Tineke Klijn, echtgenote van Dhr. Frenkel Klijn (docent Frans).

Nog steeds wordt gezocht naar klasgenoten die in 1970 of 1971 het Mulo examen hebben afgelegd. Hieronder zijn de foto’s geplaatst van het examenjaar 1971 (wiskunde en handel / boekhouden). Examenfoto’s van 1970 zijn helaas niet beschikbaar. Tips over de “spoorloze” klasgenoten kunt u sturen aan reunie7071@icloud.com. We hopen ook hen die nog spoorloos zijn bij een eventueel volgend evenement alsnog persoonlijk te kunnen begroeten.

Al met al was de reünie een doorslaand succes en een groot plezier om op terug te kijken.