Ridderkerk krijgt kinderburgemeester

Vanaf schooljaar 2020/2021 start gemeente Ridderkerk met een bijzondere baan: kinderburgemeester. Alle kinderen die in dat schooljaar in groep 8 van een van de Ridderkerkse basisscholen zitten, mogen van 7 september tot 2 oktober solliciteren. De kinderburgemeester draagt aan het eind van het schooljaar het stokje over aan de volgende kinderburgemeester.

Met een kinderburgemeester willen wij kinderen tot en met 12 jaar een duidelijke stem geven en ze laten kennismaken met de gemeente. Een kinderburgemeester kan de kloof tussen de jeugd en de politiek op een leuke manier overbruggen. Zowel het college van B&W als de gemeenteraad kan van een kinderburgemeester leren hoe kinderen de gemeente Ridderkerk zien en wat zij belangrijk vinden.

Wat doet een kinderburgemeester? 

Een kinderburgemeester komt op voor de rechten van kinderen en geeft Ridderkerkse kinderen een stem. De kinderburgemeester heeft ceremoniële taken, is ambassadeur voor kinderzaken en aanspreekpunt voor kinderen in Ridderkerk. Ook draagt de kinderburgemeester tijdens het hele schooljaar een zelf gekozen boodschap uit. De kinderburgemeester gaat bijvoorbeeld mee naar evenementen (met name voor kinderen en jongeren) en praat met de burgemeester en andere mensen in de gemeente over zaken die voor kinderen belangrijk zijn, zoals spelen, school en sport.

Heeft uw kind het in zich?

Na de zomervakantie start de werving. Gaat uw kind na de zomervakantie naar groep 8? En denkt u dat hij of zij het in zich heeft en leuk vindt om kinderburgemeester te zijn? Bespreek het eens samen, dan kan uw kind daar in de zomervakantie alvast over nadenken. Kijk voor meer informatie op www.ridderkerk.nl/kinderburgemeester.

Foto: Gemeente Ridderkerk