Lokaal

Ridderkerk loopt warm voor zonnedak De Fakkel

De actie van de lokale Cooperatie De Groene Stroom om inwoners en Ridderkerkse bedrijven de unieke kans te bieden om ZonneDelen op de Fakkel te kopen is een groot succes geworden. Binnen een week waren alle ZonneDelen verkocht.

Voorzitter Henk van Houcke is erg blij met dit resultaat. “Het toont aan dat Ridderkerkers bezig zijn met duurzaamheid en dat steeds meer mensen anders gaan denken over het opwekken van energie. Nu het zonnedak De Fakkel lokaal eigendom hebben we het eerste project van De Groene Stroom dat daadwerkelijk van de Ridderkerkers is”. 

Op het dak van De Fakkel liggen 510 zonnepanelen. Leden van ‘De Groene Stroom’ kregen voorrang en kochten als eerste een aantal zonnepanelen. Vervolgens was het zonne-project binnen een week uitverkocht. Ook wethouder Marten Japenga is erg blij met dit succes. “Door zonnepanelen te delen dragen inwoners bij aan een groene toekomst. We hadden gehoopt minstens 60 % op deze manier te kunnen verkopen, maar dit overstijgt alle verwachtingen!” 

Zonnig voordeel

Met de aankoop van ‘ZonneDelen’ zijn inwoners duurzaam bezig zonder panelen op eigen daken te hoeven plaatsen. Het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Hoe meer zonnekracht, des te hoger het rendement. Bij de huidige stroomprijzen kan dit kan oplopen tot 4,4% per jaar. Dat is meer dan de huidige rente op een spaarrekening.

De Groene Stroom is inmiddels bezig met het voorbereiden van andere nieuwe duurzame energieprojecten. Het doel daarbij is rendabele duurzame projecten van en voor Ridderkerkers.

Kijk voor actuele informatie op www.zonnepanelendelen.nl/project/fakkel. Voor vragen stuurt u een e-mail naar info@degroenestroom.org