Ridderkerk ook in de toekomst aantrekkelijk en goed bereikbaar

Winkelen, een terrasje pakken, wonen, werken, naar school of de sportvereniging gaan. We gaan allemaal van a naar b, met de auto, openbaar vervoer, fiets of lopend. Maar hoe zorgen we ervoor dat we de ruimte die we hebben zo slim, prettig en vooral ook duurzaam mogelijk gebruiken?

De gemeente geeft daar met het nieuwe Mobiliteitsplan antwoord op. Het gaat om meer dan alleen het aanleggen en onderhouden van straten, wegen, fiets- en voetpaden en pleinen.

Samen met u wordt gekeken hoe Ridderkerk in de toekomst makkelijk bereikbaar, leefbaar én gezond kan worden gehouden. Er is ook veel aandacht voor veiligheid in het verkeer. Doel is dat zowel bewoners, bezoekers als ondernemers hier graag wonen, komen en werken.

Fiets streepje voor

De fiets heeft daarbij een streepje voor. Fietsen is goed voor het milieu en uw gezondheid. Daar investeert de gemeente graag in. Daarvoor is het nodig meer inzicht te krijgen in het gedrag en de wensen van fietsers.

Welke routes nemen fietsers? Waar zetten zij hun fietsen neer? En wat zien fietsers graag veranderd zodat fietsen nog aantrekkelijker wordt?

Dit wordt onderzocht op verschillende manieren. Dit kunt u verwachten:

  • Camera’s op verschillende plek- ken in Ridderkerk: tot zondag 8 april
  • Fietsparkeeronderzoek: woensdag 27, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart
  • Enquêtes onder fietsers: vrijdag 29 en zaterdag 30 maart.

Bron: Gemeente Ridderkerk