Lokaal

Ridderkerk tijdens jaarwisseling 2023/2024

Tijdens de Oud en Nieuwviering is het voor de brandweer van Ridderkerk altijd weer een drukke tijd. Ook bij de jaarwisseling van 2023 naar 2024 vonden er weer enkele incidenten plaats.

Opnieuw Vlasstraat

Rond vijf uur kon de brandweer zondag 31 december opnieuw naar de Vlasstraat. Jeugd had hier kerstbomen in brand gestoken. Men had de angst dat het vuur zou overslaan naar de gebouwen van de vv Rijsoord. De daders waren bij aankomst van de brandweer reeds gevlogen. Met een straal hoge druk konden de kerstbomen worden geblust.

Wateroverlast

Veertig minuten na de buitenbrand in Rijsoord kon de brandweer opnieuw op pad. Nu betrof het een wateroverlast in een van de woningen van ’t Ronde Sant. Hier is een leiding van een radiator kapot gesprongen. Dit betekende wateroverlast in een woning en bij de beneden buren. De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de leiding werd afgedicht. Helaas betekent dit wel dat een deel van de woningen zonder verwarming zit. Een installateur zal proberen om vanavond nog een (tijdelijke) oplossing te bieden aan de bewoners.

Auto te water

Op oudejaarsavond kregen de hulpdiensten rond 18.40 uur een melding van een persoon te water aan de Rotterdamseweg/Groenix van Zoelenweg. Op de grens van Ridderkerk en Rotterdam was een auto te water gereden. De reddingsactie kon al snel worden afgeschaald omdat de chauffeur van het voertuig al uit het water was. Wat de oorzaak van het incident is en hoe de chauffeur er aan toe is, is niet bekend.

Dit bericht wordt aangevuld…