Lokaal

Ridderkerk ‘volkomen verrast’ door besluit RET over stilzetten buurtbus

De gemeente Ridderkerk is ‘volkomen verrast’ door het besluit van de RET om de buurtbussen, waaronder lijn 601, stil te zetten.

Wethouder Peter Meij is niet te spreken over het feit, dat de RET geen overleg heeft gevoerd over haar besluit. “En dan valt zo’n besluit ook nog eens midden op de dag. Mensen uit Rijsoord konden niet meer met de buurtbus naar huis.”

Wethouder Meij heeft over het stilzetten van de buurtbussen een gesprek aangevraagd met RET-directeur Maurice Unk. “Bij de start van de nieuwe buurtbussen werd juist gezegd dat ze corona-proof zijn. Ik kan niet uitleggen waarom de grote RET-bussen wel mogen rijden en de buurtbussen niet”, uit de wethouder zijn ongenoegen.

Volgens de RET zijn de buurtbussen ‘uit voorzorg’ uit de dienstregeling gehaald. Dat gebeurde op basis van een onlangs afgerond TNO-onderzoek naar kuchschermen in de bussen. In de aangepaste buurtbussen, die sinds medio-juni weer reden, zaten de chauffeurs weliswaar goed afgeschermd en gold de mondkapjesplicht. Maar volgens TNO is toch meer onderzoek nodig om te bepalen of in buurtbussen de bescherming afdoende is.