Lokaal

Ridderkerk vraagt met brandbrief aandacht voor ‘vergeten’ ondernemers

De Ridderkerkse wethouder Henk van Os (economie) wil, samen met wethouders van regiogemeenten, een brandbrief naar het kabinet sturen om het leed van ‘vergeten ondernemers’ onder de aandacht te brengen.

Het kabinet trekt miljarden uit om bedrijven te helpen die kampen met omzetverlies vanwege het coronavirus. Toch komen bij de gemeente regelmatig telefoontjes binnen van ondernemers die buiten de boot vallen en voor geen enkele regeling in aanmerking komen.

De gemeente roept daarom ondernemers die tussen wal en schip zijn beland, zich te melden. ,,Concrete voorbeelden zijn van belang. Met al die informatie kunnen we vervolgens de brandbrief naar het kabinet sturen, en zo vragen om verandering en meer maatwerk voor ondernemers. Want zonder steun is de kans reëel dat zulke bedrijven vroeg of laat omvallen”, aldus wethouder Van Os.

Ondernemers uit Ridderkerk die tussen wal en schip vallen, ondanks het coronasteunpakket, kunnen zich met hun verhaal melden door te mailen naar ondernemen@ridderkerk.nl .