Lokaal

Ridderkerk zoekt kinderburgemeester

Ridderkerk krijgt vanaf dit schooljaar een kinderburgemeester. Alle kinderen die nu in groep 8 van een van de Ridderkerkse basisscholen zitten, mogen tot 2 oktober solliciteren op deze bijzondere baan. De kinderburgemeester draagt aan het eind van het schooljaar het stokje over aan de volgende kinderburgemeester.

Met een kinderburgemeester willen wij kinderen tot en met 12 jaar een duidelijke stem geven en hen laten kennismaken met de gemeente. Zowel de burgemeester en wethouders als de gemeenteraad kunnen van een kinderburgemeester inzicht krijgen in hoe kinderen de gemeente zien en wat zij belangrijk vinden.

Opkomen voor kinderen

Een kinderburgemeester komt op voor de rechten van kinderen en geeft Ridderkerkse kinderen een stem. De kinderburgemees- ter heeft ceremoniële taken, is ambassadeur voor kinderzaken en aanspreekpunt voor kinderen in Ridderkerk. Ook draagt de kinderburgemeester tijdens het hele schooljaar een zelf gekozen boodschap uit. De kinderburgemeester gaat bijvoorbeeld mee naar evenementen en praat met de burgemeester en wethouders en andere mensen in de gemeente over zaken die voor kinderen belangrijk zijn, zoals spelen, school en sport.

Denkt u dat uw zoon of dochter het in zich heeft en leuk vindt om kinderburgemeester te zijn? Kijk dan op www.ridderkerk.nl/kinderburgemeester voor meer informatie en om aan te melden.

Foto: Gemeente Ridderkerk