Lokaal

Ridderkerker hoort strafeis van 6 jaar

Op woensdag 6 november 2019 hoorde een 57-jarige Ridderkerker een gevangenisstraf eisen van 6 jaar door het Openbaar Ministerie bij de rechtbank van Amsterdam. De Ridderkerker wordt beschouwd als de link bij het transporteren van heroïne en cocaïne. 

De officier van justitie heeft de Ridderkerker aangehouden voor het transport van 40 kilo heroïne en een poging om 61 kilo cocaïne te smokkelen naar Engeland in de zomer van dit jaar. De heroïne werd in augustus door de Britse douane in Dover onderschept, terwjil het verstopt was op pallets met dozen spinnenvangers. Daarna trof de politie in een loods in Dordrecht nog eens twee pallets aan met cocaïne tussen de spinnenvangers. Dit stond klaar voor transport naar Engeland. Dit transport bleek vanuit de loods van de Ridderkerker plaats te vinden. 

Mededaders

De verdachte Ridderkerker zelf ontkent betrokken te zijn bij de drugssmokkel en heeft verder geen inzicht verschaft in het feit of hij alleen handelde of dat er mogelijke mededaders zijn. Volgens de officier van justitie is het denkbaar dat de man zich door het geld had laten verleiden tot de georganiseerde misdaad.

De rechtbank doet op 20 november 2019 uitspraak.