Lokaal

Ridderkerker kandidaat voor Tweede Kamer

Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023 staat ook een Ridderkerker op het stembiljet. Rick van de Waerdt (op de foto rechts) is namens de SGP kandidaat voor de Tweede Kamer. De 30-jarige Ridderkerker is op dit moment raadslid namens de SGP en werkt als verpleegkundige in het Erasmus MC.

‘Ik ben verpleegkundige geworden omdat ik graag andere mensen wil helpen. In de praktijk ben ik echter onnodig veel tijd kwijt aan administratieve rompslomp. Er is meer waardering nodig voor onze vakkennis. Laat ons ons werk doen’, stelt Rick.

Zijn ervaringen in de zorg zijn voor Van de Waerdt ook de reden geweest om politiek actief te worden. ‘De hobbels waar ik in mijn werk tegenaanloop, zijn vaak het gevolg van beleid dat wordt gemaakt zonder al te veel kennis van de praktijk. Daarom is het belangrijk dat er meer vaklui actief zijn in de politiek. De stem van verpleegkundigen, maar ook van agenten, leraren en boeren mag in de politiek wel wat luider klinken.’ Rick van de Waerdt staat op plaats 31 van de kandidatenlijst van de SGP.