Lokaal

Ridderkerkers denken mee over bereikbaarheid

De gemeente Ridderkerk werkt hard aan een nieuw Mobiliteitsplan. Dat geeft de koers aan voor hoe het de komende jaren gaat met het openbaar vervoer, de ruimte voor voetgangers, fietsers en auto’s en de bereikbaarheid van Ridderkerk.

Voordat de gemeenteraad er in dit najaar over praat, krijgen inwoners gelegenheid om mee te denken over mobiliteit en bereikbaarheid. In juni kregen bezoekers van de weekmarkt de mogelijkheid daarover hun zegje doen. Vorige week was er in het centrum, in het parkje nabij de Sint Jorisstraat, een zogenaamde ‘mobiliteitsbarbecue‘. Enkele tientallen geïnteresseerde Ridderkerkers spraken daar in een ontspannen ambiance met elkaar over mobiliteit.

Hun opmerkingen zijn bouwstenen voor het mobiliteitsplan. Wethouder Peter Meij is blij met de belangstelling voor dit onderwerp. “De mensen begrijpen goed, dat we belangrijke stappen moeten zetten om Ridderkerk bereikbaar te houden. Fijn dat we daarover op zo’n ontspannen manier met elkaar konden praten. Er werd echt meegedacht met de gemeente.”

Het gesprek ging onder meer over de kwaliteit van het busvervoer. Belangrijk is dat alle wijken bediend worden met busvervoer en met redelijke afstanden tot de haltes. Fietsroutes en de kwaliteit van de fietspaden – het liefst zonder hobbels – kwamen ook ter sprake. De Fietsersbond denkt nadrukkelijk mee over dit onderwerp.

Overigens is mobiliteit en bereikbaarheid niet alleen iets van maatregelen, betere buslijnen en fietsroutes. Ook belangrijk is om de auto wat vaker te laten staan en de fiets te pakken of te lopen. 

Bron: Gemeente Ridderkerk