Lokaal

Ridderkerkers kijken naar elkaar om

In de zomercampagne van de coalitie één tegen eenzaamheid zijn de senioren van 65+ extra in het zonnetje gezet door op verschillende locaties in Ridderkerk een ijsje aan te bieden.

De sociaal werkers ouderen van Facet Ridderkerk waren bij de ijskar aanwezig. Tijdens deze ontmoeting ging het gesprek over hoe eenzaamheid te herkennen en hoe men eenzaamheid bespreekbaar maakt.

Deel je zorg

Vermoed jij dat iemand uit jouw omgeving eenzaam is? Een melding maken bij het (digitale) signaalpunt eenzaamheid Ridderkerk is eenvoudig. Dat kan via de website www.signaalpunteenzaamheidridderkerk.nl of via 0180 – 447 434.

Ook alle gangmakers van de Lief- en Leedstraten (18) waren actief en hebben een waterijsje in hun straat uitgedeeld. Het idee is dat samen een ijsje eten en een praatje maken kan bijdragen aan beter onderling contact en het omkijken naar elkaar. Deze actie is mede door Boons supermarkt mogelijk gemaakt.

Meld je aan

Aanmelden om een Lief en Leedstraat te worden kan via Facet. Vaak kijken we als buren al om naar elkaar en aanmelden als Lief en Leedstraat geeft net dat stukje rugwind. Er kan € 150,- verkregen worden en meegelift worden op acties gedurende het jaar.

Neem voor meer informatie over deze en/of andere activiteiten die door Facet Ridderkerk georganiseerd worden contact op via 0180 – 432 350. Bezoek de website: www.facetridderkerk.nl.