Lokaal

Ridderkerkers kijken naar elkaar om

Vorige week donderdag 9 maart 2023 lanceerde wethouder Fleur Stip de campagne ‘Ridderkerkers kijken naar elkaar om’.

Dat deed ze in Wijkcentrum-West tijdens de seniorensoos. De campagne richt zich op jong en oud en heeft als doel eenzaamheid bespreekbaar te maken. Wethouder Stip: “Ik deed de aftrap samen met de leden van de stuurgroep van Coalitie tegen Eenzaamheid Ridderkerk: Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond, Stichting Present Ridderkerk, Wooncompas en Facet Ridderkerk. Het was een mooie middag. We hadden mooie en waardevolle gesprekken met de aanwezigen.”

Er zijn verschillende vormen van eenzaamheid onder Ridderkerkers van alle leeftijden. René Belder, regisseur Eenzaamheid van Facet Ridderkerk: “In de campagne staan levensgebeurtenissen centraal waarbij eenzaamheid op de loer ligt. Denk aan ziekte of overlijden van een naaste, een verhuizing of met pensioen gaan. We spreken alle Ridderkerkers aan, want alleen samen kunnen we eenzaamheid tegengaan.”

“Vooral het percentage jongeren dat zich eenzaam voelt, valt mij op”, zegt Aaron Broere, regisseur Eenzaamheid en jongerenwerker. “In Ridderkerk gaf in de coronatijd bijvoorbeeld zeventien procent van de jongvolwassenen aan ernstig eenzaam te zijn. Daarom is het belangrijk dat we ook eenzaamheid onder deze groep aanpakken.”

Voelt u zich eenzaam of kent u iemand die zich eenzaam voelt? Dan kunt u terecht bij het Signaalpunt Eenzaamheid voor informatie en hulp.

Foto: Gemeente Ridderkerk