Ridderkerks Jeugdorkest zoekt muzikanten

Ben jij tussen de 6 en 20 jaar, heb je al minimaal 1 jaar les op je muziekinstrument en lijkt het je leuk om met andere kinderen en jongeren in een orkest te spelen en optredens te geven? Meld je je dan aan voor het Ridderkerks Jeugdorkest (RJO) bij Muziekschool Ridderkerk.

Het RJO, onder leiding van dirigent Ivo Kouwenhoven, repeteert iedere woensdag van 16:30-18:00 uur op de Muziekschool Ridderkerk in Het Plein, Koningsplein 3. Aanmelden kan via www.muziekschoolridderkerk.nl.

Samen muziek maken is leuk!

Het RJO speelt vooral klassieke muziek, popmuziek en liedjes uit films en musicals. Er is plaats voor ieder instrument, voor beginners en de meer gevorderde muzikant. In het orkest maak je kennis met elkaars instrument en leer je luisteren naar elkaar. Ook treed je een paar keer per jaar op. Samenspelen is een combinatie van gevoel en techniek en door samen te spelen ga je uiteindelijk ook beter spelen. Voor 36 lessen betaal je € 152,00. Een keer komen kijken tijdens de repetitie is ook mogelijk, meld je dan aan voor een proefles via de website.

Ivo Kouwenhoven

Na zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium heeft Ivo zich gespecialiseerd in het componeren voor en het dirigeren van jeugdorkesten. Met composities, die wereldwijd gespeeld worden, heeft Ivo heel wat jeugdige muzikanten enthousiast weten te maken voor blaasmuziek. Hij is vaste componist voor Tierolff Muziekcentrale en daarnaast heeft hij in 2018 ‘Bas & Viola productions’ opgezet. Bas & Viola zijn twee stripfiguurtjes vernoemd naar de bas- en de vioolsleutel die kinderen via een stripverhaal van alles leren over muziek. Naast gastdirigent voor jeugdplay-ins heeft Ivo een boek geschreven: ‘Verder kijken dan de muzieknoot lang is’.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op  www.muziekschoolridderkerk.nl.