Lokaal

Ridderkerkse deelnemers Nijmeegse Vierdaagse in het zonnetje

Wethouder Fleur Stip ontving woensdag 5 juli 2023 in het gemeentehuis Ridderkerkers die meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Ze wilde graag met hen stilstaan bij de bijzondere prestatie die zij gaan leveren tussen dinsdag 18 juli en vrijdag 21 juli: het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse.

De wethouder wenste de wandelaars veel succes en plezier: “Misschien loopt u voor het eerst mee, misschien heeft u jarenlange ervaring. Het is hoe dan ook niet niks wat jullie gaan doen. Vier dagen lang, dertig, veertig of zelfs vijftig kilometer lopen. Daar ben ik diep van onder de indruk. Het is de moeite waard om daarbij stil te staan.”

Ook sprak ze de vrijwilligers toe die meewerken aan het grootste wandelevenement ter wereld: “Als wethouder vertel ik altijd graag hoe trots ik ben op de vele vrijwilligers die we hebben in Ridderkerk. Ik vind het heel leuk dat dat vrijwilligerswerk zich uitspreidt over heel Nederland. Mede dankzij jullie kan er zo’n tof evenement worden georganiseerd, bedankt daarvoor!”

Het was het tweede jaar op rij dat deze bijeenkomst gehouden werd. Er kwamen bekende gezichten van vorig jaar op af, maar ook nieuwe gezichten. Voor alle lopers en vrijwilligers was er een tasje met spullen die ze tijdens de Vierdaagse kunnen gebruiken.

De Nijmeegse Vierdaagse begon in 1909 met tien deelnemers en een paar vrijwilligers. Het groeide uit tot een evenement met dit jaar ruim 45.000 deelnemers en honderden vrijwilligers.

Foto: Gemeente Ridderkerk