Lokaal

Ridderkerkse muziekleerlingen geslaagd voor Muziekexamen

De maand juni staat altijd in het teken van muziekexamens op de Muziekschool Ridderkerk. Op 15 juni hebben tien Ridderkerkse kandidaten hun diploma gehaald: Alexander Schipper,  Monica Verhoeven, Jarno de Bode, Louis Hout, Chris van Geffen, Elisa Hout, Lisette van Gameren, Sebastiaan Bos, Jeremy Kingma en Thomas Plaisier.

Van november tot februari hebben de examenkandidaten de Muziekexamen route gevolgd en afgesloten met een theorie examen. Daarna speelden de kandidaten, op hun eigen instrument, voor een commissie van muziekdocenten.
Monica Verhoeven (viool)  en Alexander Schipper (marimba) zijn beiden geslaagd voor het hoogst haalbare diploma, het D-diploma. Alexander  speelde samen met de Slagwerkgroep Slikkerveer en het orkest van Harpe Davids en slaagde met lof. Monica gaf samen met pianiste Olga Mersalova een prachtig concert in de Trinitatiskapel in Dordrecht. Ook Jarmo de Bode (slagwerk/drums) gaf die avond een goed optreden, hij behaalde hiermee het C-diploma.

Elisa Hout (dwarsfluit), Lois Hout (hobo) en Chris van Geffen (slagwerk) behaalden hun B-diploma. Lisette van Gameren (hobo), Sebastiaan Bos (hoorn), Jeremy Kingma (slagwerk) en Thomas Plaisier (slagwerk) gingen naar huis met hun eerste muziekdiploma, het A-diploma.

Tijdens een feestelijke avond in de Trinitatiskapel te Dordrecht kregen alle kandidaten uit de hele regio, van Papendrecht tot Barendrecht, Alblasserdam en Dordrecht, samen met deze Ridderkerkse muzikanten hun diploma uitgereikt.

Meer informatie over muzieklessen en de Muziek Examenroute op www.muziekschoolridderkerk.

Foto boven: Op 15 juni 2018 haalde Monica Verhoeven haar D-diploma.