Ridderkerkse terrassen zijn weer open

Een aantal coronamaatregelen is per 1 juni versoepeld. Zo mag de horeca eindelijk weer open. De bedrijfstak heeft, ook in Ridderkerk, zware klappen gehad. De ondernemers kunnen nu weer werken aan herstel. De gemeente wenst hen hierbij alle succes toe.

Veel Ridderkerkers bezochten maandag de heropende terrassen. Op onder meer het Koningsplein was het, mede dankzij het prachtige weer, gezellig druk. En de maatregelen werden goed nageleefd.

Binnen een restaurant of café zijn maximaal dertig gasten welkom. Buiten hebben de terrassen, waar dat kon, wat extra ruimte gekregen.

Daardoor konden de tafeltjes en stoelen op de juiste afstand van elkaar worden neergezet. Klanten die samen een huishouden vormen, mogen samen aan een tafel zitten, zonder anderhalve meter afstand. Klanten moeten voor een tafeltje binnen reserveren en in een checkgesprek vooraf wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.

Surfbocht

Vanaf 1 juni ligt de nadruk meer op eigen verantwoordelijkheid en anderhalve meter afstand bewaren dan op het verbod op samenscholing. In verband daarmee is het surfstrandje aan de Waalweg weer geopend voor publiek. De noodverordening is hierop aangepast. Wel geldt er sinds 28 mei een negatief zwemadvies voor het open water bij de Surfbocht. Hier is blauwalg waargenomen.

Foto: Gemeente Ridderkerk