Rijd klimaatvriendelijker, schoner en veiliger

Op de dinsdagen 16 en 23 november kunt u gratis uw bandenspanning laten controleren. Medewerkers van Band op Spanning staan dan op het parkeerterrein bij Albert Heijn Ridderhof. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt. U bent beide dagen welkom tussen 10.00 en 17.30 uur.

Wilt u meedoen? Dan kunt u langskomen. U krijg een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Daarna kunt u parkeren en op pad. De medewerkers controleren ondertussen de bandenspanning en pompen de banden zo nodig op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning. De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning en de besparingen. Zo weet u precies wat er gebeurd is. Medewerkers zullen alleen in actie komen als er een aanmeldkaart onder de ruitenwisser ligt.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks zo’n 200 miljoen liter brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kilo extra CO2-uitstoot. Daarnaast maakt het autorijden duurder: dan verbruikt een auto op jaarbasis twee tot vijf procent meer brandstof en de banden slijten sneller.

Het is ook gevaarlijk, want uw auto heeft een slechtere weglig- ging, een langere remweg en er is een grotere kans op een klapband.

Foto: Gemeente Ridderkerk