Rijen in centrum Ridderkerk door strenge lockdown

Volgens verschillende media zal er vanaf dinsdag 15 december 2020 een nieuwe strenge lockdown ingaan. In de winkelcentra van Ridderkerk zal dit voor een nieuwe sluiting zorgen van vele winkels.

Niet essentiële winkels gaan dicht. Denk aan warenhuizen, tuincentra, kledingwinkels. Essentiële winkels als supermarkten en andere levensmiddelenwinkels, banken en apotheken blijven gewoon open.

In het centrum van Ridderkerk staan er maandagmiddag enkele rijen voor winkels en is het erg druk. Zo is RTV Rijnmond op pad gegaan om een aantal mensen te vragen hoe zij er mee omgaan.

Het bovenstaande maatregelenpakket geldt tot en met dinsdag 19 januari 2021. Een week daarvoor besluit het kabinet over het vervolg.

Vanavond – maandag 14 december 2020 – zullen een groot aantal winkels langer open blijven. Tot uiterlijk 20.00 uur mogen deze winkels m.u.v. de supermarkten open blijven. De supermarkten sluiten op de door hun gecommuniceerde tijd. Dit is om de drukte te spreiden en u nog de gelegenheid te geven om de kerstinkopen te doen.

Let wel op de geldende regels zoals: houdt 1,5 meter afstand, wacht buiten de winkel als het maximaal aantal klanten al binnen is en draag in de winkels en in het overdekte winkelcentrum altijd een mondkapje.

Open tot 20.00 uur zijn o.a. HEMA, Ici Paris, Douglas, Kruidvat, Ecco, Dolblij, Miss Beauty, Bakkerij Ridderkerk, Shoeby, Flair, Team Kappers, Gall & Gall, Nelson, C&A, Xenos, Fresh Bloemen en Planten, Primera, Lily Nails, Jewel Trend, Duifhuizen en The Stone.

Staat de naam van de winkel die u wilt bezoeken hier niet bij? Kijk dan op de Facebook- of Instagram pagina van de winkel(s) die u wilt bezoeken of zij ook open zijn.