Rijmen van Coby de Vroed in bundeltje

Postuum zijn vijftig rijmen van Coby de Vroed in een bundeltje uitgebracht. Bijna heel haar leven schreef ze rijmen voor elke gelegenheid. “Soms ook voor haarzelf, zelfs op onze trouwkaart was de tekst op rijm, maar ze schreef heel veel voor Speeltuinvereniging Oostendam” aldus haar echtgenoot Jo de Vroed, diemet het boekje verraste bij de jubileumviering van de speeltuinvereniging.

“De keus voor de plaats van de presentatie was niet moeilijk voor mij. Er is maar één plekje waar ik het persé wilde. Tientallen activiteiten en feesten werden allemaal op rijm geopend en afgesloten en ze was met haar rijmen vaste klant in de nieuwsbrief” sprak De Vroed voor de overhandiging van de eerste exemplaren. Coby overleed op 5 september vorig jaar op 82-jarige leeftijd. Het idee om een boekje te maken met haar rijmen leefde al jaren, maar helaas kwam het er bij haar leven nooit van. “Honderden  rijmpjes heeft ze geschreven, voor iedereen die erom vroeg of bij speciale gelegenheden en met als meest bijzondere die voor haar eigen rouwkaart” staat in het voorwoord van het boekje, dat uitgebracht kon worden dankzij vier sponsors.

Voor het maken van het boekje kreeg Jo de Vroed hulp van Ron Kars (ook de man achter de nieuwsbrief en website van de speeltuinvereniging) en Pieter Kuiters, die zorgde dat de punten en komma’s op de juiste plaats kwamen. Alle rijmen zijn met een drukletter opgenomen met uitzondering van laatste handgeschreven afscheidsrijm.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.