Rioolwerkzaamheden Klaas Katerstraat uiteindelijk gestart

De riolering in de Klaas Katerstraat (vanaf de Koninginneweg) en het laatste deel van de dr Kuyperstraat tot in de Benedenrijweg wordt vervangen. Vanaf 8 februari zouden deze rioleringswerkzaamheden plaatsvinden. Vanwege de winterse weersomstandigheden zijn die uitgesteld.

Maandag 22 februari 2021 is uiteindelijk fase 2 gestart met de rioolvervanging tegenover de ingang van de parkeergarage Koningsplein. Deze fase duurt naar verwachting tot medio maart 2021.

In die periode blijft de route van de Koninginneweg naar de Willem Dreesstraat open voor autoverkeer. Tegelijkertijd is daarmee ook de parkeergarage alleen vanaf de Koninginneweg bereikbaar.

De werkzaamheden maken deel uit van de rioolvervanging als gevolg van de nieuwbouw in Talmastraat en Slotenmaker de Bruïnestraat. Tegelijk wordt een nieuw hoofdriool aangelegd om de afvoerproblemen op te lossen van het bedrijvenpark in de Kerkepolder tussen Noorderweg en Donkerslootweg.

Bereikbaarheid Centrum en de busroute

Autoverkeer vanuit de Willem Dreesstraat wordt om het centrum geleid via de route: Verlengde Kerkweg – Geerlaan – Frans Halsstraat – Jonkheer van Karnebeekweg. Ook de busdiensten worden omgeleid met bushaltes op de Frans Halsstraat als tijdelijke vervanging van de haltes nabij het Koningsplein. Dit geldt voor de busdiensten: 143, 144, 608 en 609.