Lokaal

Roeien voor het goede doel

De raadsleden Karin Kayadoe, Linda Klaver, Robert Kooijman, Petra van Nes, Jeroen Rijsdijk, Björn Ros, Lucien Westbroek én wethouder Henk van Os en gemeentesecretaris Henk Klaucke deden zaterdag mee aan de roeiwedstrijd op de Waal.

Het lukte de ploeg – gehuld in groene shirts met de tekst ‘In ’t zelfde schuitje’ – niet om de eerste prijs te halen. Maar volgens wethouder Van Os zegevierde dit bestuurlijke team wel door het langst op het water te verblijven.

Winnen was gelukkig niet het belangrijkste doel van de strijd. Dat was wél het binnenhalen van een mooi bedrag voor het goede doel. De opbrengst van de roeiwedstrijd gaat naar stichting ‘Help eens een handje’.

Er kon worden ingeschreven door teams van bedrijven, verenigingen en vriendengroepen. De wedstrijd op het Rijsoordse water ging over de afstand van één zeemijl (1.852 meter). Elk team bestond uit acht roeiers/roeisters en een stuurman of stuurvrouw.

De roeiwedstrijd ging vooraf aan de Gondelvaart Rijsoord, een mooie activiteit van Oranjevereniging ‘Nederland en Oranje’ die ’s avonds op het programma stond.

Foto: Gemeente Ridderkerk