Lokaal

Romeo Battisti exposeert bij Galerie Imspa

Zondag 12 maart 2023 openden Wilma en Martin Impelmans in het bijzijn van Romeo Battisti een expositie met Romeo’s schilderijen. Tijdens de opening gaf Romeo de finishing touch aan een van zijn creaties door het aanbrengen van een beschermende vernislaag. Tijdens deze gebeurtenis speelde William, een jong muzikaal talent, op zijn viool.

Romeo Battisti is een Italiaanse schilder en heeft zijn Atelier in Gubbio. Hij maakt deel uit van een groep kunstenaars met de naam “The 121”. Romeo wil met zijn werk tot uiting brengen zijn persoonlijkheid in relatie tot de society en de werking van zijn brein , die hij vergelijkt met die van anderen.

Daarom is het hoofd een belangrijk onderwerp op zijn schilderijen, omdat in de hersenen, informatie wordt opgenomen en verwerkt, de persoonlijkheid gevormd en de belangrijke beslissingen worden genomen.


Wilt u het werk van Romeo Battisti zelf bekijken, dan kan dit tot 16 april 2023, tijdens de openingsuren bij Galerie Imspa, Scheepmakerstraat 23 te Ridderkerk.

Door Erik Jonkman