Lokaal

Rondleiding door de Van Nelle fabriek in Rotterdam

Ook dit jaar organiseert Facet Ridderkerk een winterfestijn voor senioren. De eerste activiteit vond plaats op dinsdag 30 oktober. Deelnemers kregen een rondleiding in de Van Nelle fabriek en maakten een stadsrondrit in Rotterdam.

Na al de deelnemers te hebben opgehaald, vertrok de bus richting de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Daar werden zij onderverdeeld in drie groepen en gaf een gids een rondleiding. “Interessant was hier vooral hoe het gebouw doordacht is opgebouwd”, vertelt Henny de Wilt van Facet Ridderkerk. De groep kreeg ook de VIP-room op 7 hoog te zien en werd verder geleid naar karakteristieke punten van het gebouw. 

Na de rondleiding vertrok de groep naar Worldhotel Wings op het vliegveld Rotterdam/The Hague Airport. Daar werd genoten van een lunch die men zelf mocht samenstellen bij het buffet. Uitgerust en voldaan na de lunch bezocht de groep nog verschillende bezienswaardigheden van Rotterdam. De buschauffeur vertelde over de bijzonderheden. 

“Ondanks de regen en harde wind, heeft de groep een mooie dag gehad”, zegt Henny. “Wij kijken uit naar het volgende uitstapje naar Garderen, waar men een winterfair in Dickensstijl zal gaan ontdekken. Helaas zit deze dagtocht al vol. Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk”. 

Bekijk www.facetridderkerk.nl voor meer informatie over het winterfestijn.