Lokaal

Rotary De Waal bijeen in Museum Ridderkerk Oudheidkamer

Dat de Trouwzaal van het Museum Ridderkerk Oudheidkamer aan de Kerksingel zich uitstekend leent voor de bevestiging van een huwelijk of partnerschap is inmiddels in onze gemeenschap een bekend gegeven.

Maar dinsdagavond 19 maart 2024 vulde de sfeervolle ruimte zich, een enkele vakantieganger daargelaten met het complete gezelschap van de Rotary de Waal.
Een avond waarin voorzitter Jan Verhoeven voorging met een wervend woord over het museum en de medewerkers en Tiny Bekkers die daarna vertelde over de totstandkoming en de geschiedenis van de Stichting Oud Ridderkerk.

Volgend jaar bestaat die stichting 60 jaar, terwijl het gebouw aan de Kerksingel ruim 40 jaar de geschiedenis van Ridderkerk op grootse wijze toont.
Bij het aanhoren van het getal 40 spitste Rogier Mazurel de oren, want zijn bedrijf Romaro Schoonhouden Gebouwen BV. werd op 18 oktober 1984 opgericht en mag uitkijken naar datzelfde 40-jarig jubileum.

De spontane reactie van Rogier om € 4000,00 te schenken aan Oud Ridderkerk bezorgde hem een daverend applaus en hij knoopte daar ook nog een meerjarig sponsorcontract aan vast. In een heel gezellige sfeer werd de rondleiding gevolgd en was er tijd voor het informele gedeelte van de avond, waar natuurlijk plaats was voor een onderlinge babbel onder het genot van een hapje en drankje.