Rustplek Ridderkerk is op zoek naar gastgezinnen

De Crezeepolder in Ridderkerk is een prachtig stukje natuur waar de rust als het ware naar je toe komt. Rust die we allemaal op z’n tijd nodig hebben. Veel mensen vinden die rust gelukkig ook in de eigen, veilige leefomgeving. Maar het kan ook zomaar gebeuren dat die rust wordt verstoord door bijvoorbeeld spanningen in de thuissituatie. 

Sinds de oorlog in Oekraïne hebben veel mensen spontaan gastvrijheid getoond. Ze stelden hun huis open voor vluchtelingen met het idee er samen iets moois van te maken. Maar dat viel niet altijd mee. Inmiddels horen we toch ook berichten dat gastgezinnen het niet konden volhouden. Het lijkt toch wel erg veel impact te hebben, ineens wildvreemde mensen in je huis, je keuken, je badkamer… De wil om te helpen is er zeker, maar het is belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. 

De Rustplek Nederland heeft een concept gerealiseerd waarin veel aandacht is voor deze zorgvuldigheid. De Rustplek is een netwerk van huizen waar gasten zich welkom mogen voelen en tot rust kunnen komen. Men heeft zich laten inspireren door het voorbeeld van Jezus Christus en verwoorden dit in hun missie en kernwaarden.

Met dit concept gaan we in Ridderkerk nu ook van start; vanaf nu is Rustplek Ridderkerk een feit. Op derustplek.nl/ridderkerk vind je allerlei informatie en kan je de ontwikkelingen volgen. Het eerste gastgezin heeft zich gemeld en gehoopt wordt op meer gastvrije inwoners van Ridderkerk. 

Op de foto boven staat het team van De Rustplek Ridderkerk. Vlnr: Ria Shahzad, Raymond Schrik, Pauline van de Boogaart, Jan-Theo Baan

Als je je aanmeldt als gastgezin, kan je in een  kennismakingsgesprek allerlei voorkeuren aangeven. Denk dan aan: mijn gast is een man/vrouw, jong/wat ouder, Nederlands/vluchteling, maximale termijn van 1 of 5 maanden, alleen door-de-weeks of weekend, wel/geen gezamenlijke maaltijden, etc. Ook kan je gedurende het traject altijd terugvallen op de trajectbegeleiders van De Rustplek.

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Dit kan per mail: ridderkerk@derustplek.nl of telefonisch/whatsapp: 085-0161690.

Ook zullen er de komende tijd twee informatieavonden worden georganiseerd en wel op donderdag 2 juni en woensdag 29 juni a.s. in Obadja, het verenigingsgebouw van de Singelkerk, Schepenstraat 4 in Ridderkerk. Inloop 19.45 uur; start 20.00 uur.