Samen de strijd aan met zwerfafval

Dankzij de inzet van vele inwoners is Ridderkerk flink opgeschoond. Zaterdag 20 maart 2021 was het Landelijke Opschoondag, ook in Ridderkerk.

250 leerlingen van basisscholen CBS De Wingerd, OBS De Botter, OBS De Piramide, OBS De Noord en GBS De Driemaster gingen de wijken in om zwerfafval op te ruimen. Ook zo’n 250 inwoners vroegen een zwerfafvalpakket aan bij de gemeente.

Wethouder Peter Meij is blij met al die inzet. “Het is positief dat zoveel mensen zich hebben aangemeld. Gelukkig blijft het niet beperkt tot deze ene dag: de afgelopen tijd hebben inwoners het afval prikken ontdekt. Het mes snijdt aan twee kanten: je blijft fit door buiten bezig te zijn en tegelijkertijd maak je de straat en de buurt mooier en schoner.”

Inmiddels zijn er zo’n 700 zwerfafvalruimers actief in Ridderkerk. Wethouder Meij: “Als je vaker thuis bent, valt zwerfafval meer op. Steeds meer mensen realiseren zich daardoor hoeveel fijner en leuker het is om te wonen in een schone omgeving. Laten we daar met elkaar de schouders onder blijven zetten, ook wanneer we weer ‘gewoon’ kunnen werken, sporten en recreëren.”

Foto: Gemeente Ridderkerk