Lokaal

Samen maken we Ridderkerk veilig

In mei 2018 startte de politie samen met inwoners van de wijk Rijsoord met de WhatsApp-groep Rijsoord Veilig. Via deze groep houden buurtbewoners elkaar op de hoogte en maken zij samen hun wijk een stuk veiliger. De politie wil ook in andere wijken soortgelijke groepen gaan opzetten en is op zoek naar beheerders.

De WhatsApp-groepen zijn een onderdeel van Ridderkerk-Veilig. Dit is een initiatief van inwoners en wordt ondersteund door de gemeente Ridderkerk, de politie en Facet Ridderkerk.

Beheerder

Iedere groep heeft een beheerder, een inwoner uit de wijk. Voor de nieuwe groepen is de politie op zoek naar beheerders, mensen die zich willen inzetten om hun buurt veilig te maken en houden. Als beheerder voegt u nieuwe leden toe aan de groep, onderhoudt u contact met beheerders van andere groepen uit de buurt en heeft u contact met de wijkagent als er iets is gebeurd.

Doel

De WhatsApp-groepen zijn er om elkaar op de hoogte te stellen van verdachte- en (nood) situaties. Samen bent u de ogen en oren van de wijk. Door met elkaar waakzaam en alert te zijn, kunnen bijvoorbeeld inbraken, vernielingen en babbeltrucs voorkomen worden. Ook krijgt de politie meer waardevolle informatie, waardoor zij gerichter kan optreden.

Meer informatie

Heeft u interesse om beheerder te worden of wilt u graag meer informatie? Stuur dan een email naar ridderkerkveilig@gmail.com.