Lokaal

Samen ontbijten voor goede start 2023

Leerlingen van de eerste vier leerjaren van de afdeling Vakcollege van het Gemini College genoten maandag 9 januari 2023 van een nieuwjaarsontbijt.

Wethouder Fleur Stip schoof aan en wenste de leerlingen een gelukkig nieuwjaar. “Het is mooi om het nieuwe jaar zo met elkaar te beginnen en te bedenken wat je in het nieuwe jaar wilt bereiken”, zei de wethouder. Ze moedigde de leerlingen aan om zoveel mogelijk samen te doen en naar elkaar om te kijken. “Samen bereik je meer.”

De croissantjes en boterhammen werden gegeten in het ‘oude’ gebouw aan de Prinses Margrietstraat. De school wilde de leerlingen met dit ontbijt een positieve start van 2023 geven, mede vanwege de vervelende omstandigheden waarmee veel gezinnen te maken krijgen door de energiecrisis en hogere kosten voor levensonderhoud.

Arslan Can

Initiatiefnemer van het ontbijt was pedagogisch medewerker (en oud-profvoetballer) Arslan Can, die sinds een paar maanden aan de school is verbonden. Hij had ook voor een wensboom in de school gezorgd. Daarin hadden de leerlingen allerlei wensen opgehangen: van samen lasergamen, een dagje met z’n allen naar De Efteling tot een dinerbon voor een gezin dat een extraatje wel kan gebruiken. Met donaties zorgen de docenten ervoor dat alle wensen vervuld worden. Arslan en zijn collega’s willen met hun initiatieven onder meer bereiken dat er meer saamhorigheid onder de leerlingen ontstaat. De ontbijtspullen die overbleven, werden geschonken aan de Voedselbank.

Foto’s: Gemeente Ridderkerk