Lokaal

Samen speuren op kinderboerderij De Dierenhof

Met het begin van het nieuwe schooljaar is het ook weer tijd om na te denken over leuke én leerzame uitjes met de klas of de buitenschoolse opvang. Voor een activiteit in de frisse buitenlucht kunnen leerlingen uit groep 5 en 6 terecht op kinderboerderij De Dierenhof om daar een avontuurlijke speurtocht te maken tussen de kippen, geiten en konijnen.

Tijdens de speurtocht leren de kinderen op een speelse manier van alles over de vaste bewoners van de kinderboerderij. In kleine groepjes gaan de leerlingen aan de slag met een werkboekje. Kan een kip bijvoorbeeld vliegen? En hoe heet de pluk haar aan de kin van een geit? De leerlingen
worden uitgedaagd goed naar de dieren te kijken, te speuren en te onderzoeken. Ook maken zij een tekening en kunnen de geiten worden geborsteld.


Praktische informatie

Meedoen aan de speurtocht kost niets. Wel is het belangrijk voldoende begeleiders mee te nemen. Er is op de boerderij geen gastdocent aanwezig. Per zes kinderen is één begeleider nodig. De leerlingen zijn maximaal anderhalf uur met de speurtocht bezig.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u kijken op www.nmde.nl/speurtocht-kinderboerderij. Ook kunt u terecht bij Judith Stolk, beheerster van de kinderboerderij. U kunt haar bereiken op (0180) 427 072 of via JudithStolk@DWGroen.nl.