Lokaal

Samenwerken voor nog mooier Winkelhart

De ondernemers van het Winkelhart van Ridderkerk gaan door met het investeren in de kwaliteit van het winkelgebied. Daarvoor hebben ze de medewerking van de gemeente gevraagd.

De gemeenteraad wordt donderdag 24 november gevraagd de ‘Verordening BIZ Winkelhart Ridderkerk 2023-2027’ vast te stellen. Daarin is de samenwerking tussen ondernemers en de gemeente voor een nieuwe periode van vijf jaar geregeld.

De rol van de gemeente is het op verzoek heffen van een soort belasting bij alle ondernemers en vastgoedeigenaren in het gebied van het Winkelhart. Het opgehaalde geld wordt in zijn geheel besteed aan de verbetering van het winkelgebied. In het plan van de ondernemers staat hoe het geld besteed wordt en hoeveel de bijdrage van de ondernemers is.

Op de foto boven: in een nieuwe overeenkomst hebben gemeente en ondernemers vastgelegd door te willen gaan met de samenwerking. Wethouder Henk van Os tekende voor de gemeente, Ellen van de Woestijne zette namens Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk haar handtekening.

Saamhorigheid

Voordat de nieuwe periode van deze samenwerking begint, wordt bij alle ondernemers gevraagd hieraan mee te doen. Pas als er voldoende draagvlak is – daarvoor gelden allerlei regels -, worden de plannen voor het Winkelhart uitgevoerd en de heffing ingesteld.
Een voordeel van deze vorm van samenwerking is dat de lasten evenwichtig verdeeld zijn over alle ondernemers en vastgoedeigenaren. Doordat iedereen (verplicht) meedoet én meebetaalt, komen plannen makkelijker van de grond en wordt de saamhorigheid vergroot.

Foto: Gemeente Ridderkerk