Lokaal

Schaatsbaan Ridderkerk richt pijlen op december 2021

Het bestuur van Stichting Schaatsbaan Ridderkerk gaat al haar energie richten op de organisatie van een schaatsbaan aan het einde van 2021. Waar er eerder nog de hoop was om een schaatsbaan in februari te organiseren kiest het bestuur ervoor om ook van die optie af te zien.

“Het aantal besmettingen loopt nog steeds op. De huidige lockdown duurt tot en met 9 februari. Het is niet mogelijk om zo een groots evenement te organiseren.” aldus het bestuurslid John Stip.

In Rotterdam is er wel een schaatsbaan georganiseerd, maar ook deze heeft haar deuren moeten sluiten.“ Het lukt ons alleen dankzij sponsoren en gemeenschapsgeld om een schaatsbaan te organiseren. Nu we voor december 2021 gaan, hebben we extra lang de tijd om bijvoorbeeld het draaiboek te optimaliseren en nog meer sponsoren aan ons te binden.”

De aanvraag voor de vergunning bij de gemeente Ridderkerk is in behandeling en zal aangepast worden naar een latere datum.

Sponsoren

Bedrijven die inmiddels een sponsorpakket hebben afgenomen worden of zijn benaderd met de vraag of zij deze teruggestort willen krijgen of dat zij als sponsor aan willen blijven voor de editie van december 2021.

Meer informatie over de schaatsbaan is te vinden op schaatsbaanridderkerk.nl en op de sociale media kanalen van de stichting.