Lokaal

Schietpartij Olmenlaan Ridderkerk: 18-jarige op straat neergeschoten

Update: Een woordvoerder heeft bevestigd dat de jongeman in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Een 17-jarige jongen uit Rotterdam is aangehouden als verdachte. Hij meldde zich dinsdag 14 november 2023 aan het einde van de ochtend zelf op een politiebureau.

Een 18-jarige jongen uit Ridderkerk werd maandagavond 13 november 2023 rond 19.00 uur op straat op de Olmenlaan in Ridderkerk beschoten. Hij werd zwaargewond in een ambulance meegenomen voor een spoedtransport naar het ziekenhuis. De politie zocht in de omgeving naar de schutter, maar vooralsnog is er niemand aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Direct na het schietincident werd gesproken met getuigen en gezocht naar beschikbare camerabeelden. Op de Olmenlaan werd sporenonderzoek gedaan door onder meer de Forensische Opsporing en een speurhond. Op basis van het onderzoek werd een huis in de Beverwaard doorzocht, maar daar werden geen verdachte zaken aangetroffen. 

Het onderzoek wordt voortgezet en daarbij zijn tips en camerabeelden zeer welkom. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u camerabeelden uit de omgeving? Dan kunt u deze achterlaten in het tipformulier. Ook kunt u bellen met 0900-8844. Blijft u liever anoniem dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.