Schoonmaak als eerbetoon aan overledenen

Leerlingen van groep 8 van de Rehobothschool brachten dinsdag 19 april 2022 een bezoek aan begraafplaats Rusthof.

Een jaarlijkse traditie waarbij ze de begraafplaats schoonmaken en opknappen als eerbetoon aan mensen die er niet meer zijn.

Het Oorlogsmonument werd met veel aandacht geschrobd. Dit monument is door de school geadopteerd. Ook werden de wandelpaden schoongemaakt, blaadjes en onkruid weggehaald, takjes gesnoeid en een aantal privégraven opgeknapt. Zo is alles netjes voor de Nationale Dodenherdenking op 4 mei.

In de klas vertellen de meesters en juffen verhalen over de Tweede Wereldoorlog en besteden ze aandacht aan de betekenis van oorlog en vrede. Directeur Hans Mijnders: “We denken samen na over vragen als: Ben jij op 4 mei ook twee minuten stil? Wat is vrede voor jou en hoe kun je daar een bijdrage aan leveren? Jonge kinderen zijn zeer bewust en hebben een groot besef van wat er in de wereld gebeurt. Zeker door de situatie in Oekraïne, komen deze vragen dichtbij. Ook willen we herinneringen levend houden en verhalen van onschuldige slachtoffers doorgeven aan volgende generaties.”

De afgelopen twee jaar heeft de 4 mei-herdenking zonder publiek plaatsgevonden. Dit jaar is de herdenking weer toegankelijk voor iedereen. Tijdens de Stille Tocht lopen elk jaar ook twee leerlingen van de Rehobothschool mee. Zij leggen namens alle kinderen een bloemstuk. Ook u bent dit jaar van harte welkom mee te lopen.

Foto: Gemeente Ridderkerk