Lokaal

Selena lanceert nieuw bedrijf in uitvaartbranche

Je zou het maar bedenken: een gloednieuw bedrijf opstarten in de uitvaartbranche. Selena uit Ridderkerk heeft na 4 jaar tijd de knoop doorgehakt en heeft een bedrijf opgericht in unieke handgemaakte mini urnen en assieraden. Minimalistisch, verfijnd en persoonlijke aandacht: daar is waar Selena met Rouw Creaties voor staat.

“Het idee voor het beginnen van mijn bedrijf is begonnen in 2014. Toen verloor ik in twee weken tijd mijn oma en hondje. Het was een verdrietige periode, want dubbel verlies om iets wat zo dichtbij staat, is enorm heftig.

In mijn rouwperiode was ik op zoek naar iets om het as van mijn oma en hondje te bewaren. Ik wilde een beetje as bewaren en niet alle as uitstrooien. Ik begon te zoeken naar iets moois en luchtigs om het beetje as dat overbleef te bewaren. 

Ik kon maar niks vinden op internet en had alles al afgespeurd. We kregen tips van onze uitvaartbegeleider, maar eigenlijk was dit niet passend voor wat ik in beeld had. Ik vind een ‘klassieke’ urn een beladen voorwerp door zijn vorm. Je ziet gelijk dat het te maken heeft met een overleden persoon, en dat vind ik zelf niet zo prettig om te zien.

In mijn zoektocht naar de perfecte herinneringsproduct voor het as van mijn oma en hondje heb ik vaak gedacht: ik zou eigenlijk zelf mooie urnen en assieraden willen maken. 

Na een periode van 4 jaar (ik had twijfels doordat ik lange tijd last had van angst voor de dood) heb ik de knoop doorgehakt. Gedurende twee jaar lang ben ik gaan experimenteren met allerlei materialen en voorwerpen. We zaten midden in de coronapandemie, dus had ik alle tijd om mijn ideeën uit te werken.

Afgelopen jaar heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en begin dit jaar is de website online gegaan. Rouw Creaties is nu live!

Ik wil graag mensen helpen zodat zij meerdere keuzes hebben op het gebied van mini urnen en assieraden. Ik maak graag een mooie, tastbare herinnering en hoop daarbij te kunnen ondersteunen in iemand zijn rouwperiode.”