Lokaal

Senioren genieten van Zomerfestijn 

Afgelopen week is het senioren zomerfestijn van Facet Ridderkerk (voorheen Welzijn Ridderkerk) gestart.

De allereerste activiteit van deze zomer was de bonbon workshop bij chocolade atelier Van Noppen. Een gezellig groepje deelnemers heeft genoten van het maken van de lekkerste bonbons en chocolaatjes. Dit allemaal onder het genot van een heerlijk kopje koffie/thee. Op maandag en woensdag hebben verschillende deelnemers meegedaan met ‘meer bewegen voor ouderen’ en yoga. Deze activiteiten vinden plaats in de Gasterij, Reijerheem, WVC Slikkerveer en Trefpunt Oost. Zin om in de vakantie lekker te bewegen of bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar yoga? Geef u dan snel op. 

Onder begeleiding van de enthousiaste vrijwilligers Bas en Nel vertrok op dinsdag 10 juli de bus naar de Ooijpolder. Nadat de zon wekenlang geschenen had, vertrok de bus uit Ridderkerk met een bewolkte hemel. Voor een bustocht was dit prima weer, dus op naar de provincie Gelderland in de buurt van Nijmegen. Daar stond een heerlijke lunch klaar bij de Thornse molen. Na de lunch stonden er zonnetreintjes te wachten. Deze rijden echt op zonne-energie, dus zeer milieuvriendelijk. Per treintje was er een gids die ons kennis liet maken met de overblijfselen van de steenindustrie in de Ooijpolder. Het was een tocht door een schitterend landschap, zeer de moeite waard. 

Donderdag 12 juli stond de heerlijk High Tea bij de Paradijshoeve op het programma. Met 26 dames was ook dit een gezellige groep. De deelnemers hebben hun buik volgegeten met al de huisgemaakte lekkernijen die op tafel stonden. De komende dagen staan er nog meer leuke, mooie en gezellige uitjes op het programma. Sommige activiteiten zijn wel vol. Neem contact op met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 om de laatst beschikbare plaatsen te reserveren.