Lokaal

Seniorenfietsclub zoekt vrijwilligers

De seniorenfietsclub uit Ridderkerk bestaat al meer dan 25 jaar. Als het aan de deelnemers ligt, komen er nog vele jaren bij. Maar de club is wel op zoek naar één of meerdere nieuwe vrijwilligers.

De fietsclub is de laatste jaren met veel enthousiasme gerund door onder andere Henny Verhoeven. Aan het eind van dit fietsseizoen neemt Henny afscheid van de club. De gezellige fietsclub uit Ridderkerk is daarom op zoek naar een enthousiaste vrijwillige fietser/fietsster die het voortouw wil nemen om de club voort te zetten. Je hoeft dit niet alleen te doen. Er zijn twee mensen aanwezig die hand- en spandiensten willen verlenen. 

Bij de fietsclub staan 40 fietsers ingeschreven. Het fietsseizoen loopt vanaf de eerste woensdag in april tot eind september. Elke woensdagmiddag wordt er gefietst tussen 13.00 tot  17.00 uur. De tochten zijn ongeveer 30 kilometer. Vanaf mei wordt op de eerste woensdag van de maand  een dagtocht gereden. Het vaste start- en eindpunt is de Midgetgolfclub aan de Oosterparkweg 5 in Ridderkerk. 

De werkzaamheden bestaan uit onder andere uit het samenstellen van het programma voor het fietsseizoen, de tochten voorfietsen, de routes op papier zetten, de restaurants langs gaan (of bellen) om af te spreken voor de betreffende dag, nieuwe routes bedenken, bij calamiteiten het voortouw nemen en post verzorgen voor de mensen die geen computer hebben. Buiten het fietsseizoen worden er ook nog een aantal gezellige activiteiten georganiseerd, zoals een Nieuwjaarsborrel, bingo, midgetgolf en een diner aan het eind van het fietsseizoen. 

Heb jij belangstelling om deze enthousiaste fietsclub voort te zetten? Stuur dan een mailtje naar Henny Verhoeven via hfhverhoeven@ziggo.nl.