Lokaal

SER jeugdviswedstrijden succesvol verlopen

Donderdag 12 augustus 2021 was de vijver aan de Paltrokmolen naast het verzorgingshuis Reyerheem in Ridderkerk Drievliethet wedstrijdwater voor de laatste viswedstrijd van de reeks SER viswedstrijden deze week.

Vandaag waren er iets minder vissers dan gisteren maar er werden toch 43 visstekken uitgedeeld. Het was wel erg warm in de zon en de vraag was of de vissen vanmiddag wel zin hadden om te bijten. Later bleek dat de meeste vissen werden gevangen in dieper water en in de buurt van rietkragen. Bij de grote vijver was het eigenlijk te ondiep en de meeste vissen waren al verjaagd naar het middenstuk wat veel dieper was.

Ook vandaag werd weer voor de inwendige mens gezorgd en alle kinderen kregen een banaan of mandarijn wat was overgebleven van de eerdere visdagen. En een zakje chips en dit was mogelijk gemaakt door het Wijkideeteam Drievliet ’t Zand.

In het laatste half uur gingen de vangsten achteruit en werd geprobeerd met vers aangemaakt lokvoer de vis te lokken.

Jordy zette nog een eindsprint in en net voor het eindsignaal ving hij nog een mooie kleine brasem die zelfs met behulp van een schepnet uit het water gehaald moest worden. Dit was helaas niet voldoende voor het behalen van de eerste plek.

Uiteindelijk klonk om 15.30 uur de toeter en was de wedstrijd officieel beëindigd. De eindstand kon worden opgemaakt door de wedstrijdleiding.

Uitslag

No.1     Mark Visser met  201 cm 

No.2     Daan Knetenmann met 158 cm

No.3     Jordy Pluimeet met 125 cm

Kinderen die vandaag helemaal niets gevangen hadden mochten op deze laatste dag ook nog een prijsje uitzoeken van de prijzentafel.

En het Wijkideeteam Drievliet ’t Zand had aan het eind na de prijsuitreiking nog een leuke verrassing voor de vissers. De bekende Tuktuk ijswagen was inmiddels gearriveerd en iedereen kon een gratis ijsje halen.

Samenvattend was het weer een geslaagde visweek met grotendeels prachtige weersomstandigheden en veel plezier bij de kinderen.

Foto’s: Wessel Dekker