SER viswedstrijd voortvarend van start

Maandag 9 augustus 2021 was de eerste dag van de vierdaagse SER viswedstrijdenreeks. Maar liefst 41 jeugdige vissers hadden zich vandaag aangemeld om deze middag hun hengelkunsten te vertonen bij Zwemplas de Woude in Slikkerveer. Om exact 14.00 uur werd door de wedstrijdleider Pieter den Boer het startsein gegeven van de wedstrijd.

Omdat er veel waterlelies in het water aanwezig zijn werd de totale omtrek van de zwemplas gebruikt zodat iedereen een mooi visstekkie had. Al snel werden de vissen uit het water gehengeld. De negen vrijwilligers van hengelsportvereniging ERHV de Waal hadden het er maar druk om alle gevangen vissen te meten. De harde wind was wel lastig om goed en precies de hengel uit te gooien. Menig tuigje raakte ook door de wind in de knoop. Maar “wind op de kant vis op het land” zeggen ze toch ??

Ook werd de geheime trukendoos uit de kast gehaald om speciaal geprepareerde voertjes in het water te gooien om zo vissen naar de stek te lokken

Het laatste halfuur werd gevist in een stevige regenbui. De regen hielp deze keer niet mee om vis te vangen en de vangsten vielen helaas stil. Om 15.30 uur werd de wedstrijd beëindigd en de kids gingen snel hun spullen opruimen en gingen snel naar de prijzen tafel.

De wedstrijdleiding had nog even tijd nodig om de vangstuitslag te bepalen maar al snel kon worden gestart met de prijsuitreiking. Van de 41 deelnemers hadden er 26 één of meerdere vissen gevangen en daarmee een leuke prijs kunnen uitkiezen!

Uitslag

No .1    Wessel van de Boom  met  183 cm

No.2     Joas Hoogland  met  101 cm

No.3     Dana de Weerd met 100  cm

Dinsdag 10 augustus 2021 wordt er aan de Rijnsingel gevist in Bolnes van 14.00 uur tot 15.30 uur. Nieuwe ronde nieuwe kansen !

Foto’s: Wessel Dekker