Lokaal

Sexting: spannend en gevaarlijk tegelijk

Online flirten, dat kan heel leuk en spannend zijn. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Je bent je niet altijd bewust van wat er met online foto’s en filmpjes kan gebeuren. 

Sexting is een vorm van internetseks. Je stuurt erotische berichtjes, filmpjes of foto’s naar elkaar. Eén op de drie jongeren heeft een negatieve ervaring met sexting gehad. Er kunnen vervelende dingen gebeuren als je jouw kleren voor de webcam uittrekt of iemand een naaktfoto stuurt via social media. Anderen kunnen jouw foto’s en filmpjes doorsturen of zelfs op internet zetten, waar iedereen het kan zien.

Weet je niet zeker met wie je de foto’s deelt? Kun je die persoon vertrouwen en houdt deze rekening met jouw privacy? Zelfs foto’s die je op Snapchat zet, zijn niet veilig. Hier kan een screenshot van gemaakt worden. Je kunt ook gechanteerd worden, dan moet je doen wat iemand zegt of de foto’s worden online gezet. Word geen slachtoffer van sexting! Jij bepaalt wat je doet. Denk goed na en luister naar je gevoel. Als je het niet vertrouwt, stop je.

Heb jij een nare ervaring meegemaakt? Dan is het goed om daarover te praten met iemand die je vertrouwt. Dat kunnen je ouders zijn, maar ook een familielid of een leraar. Ook kun je contact opnemen met jongerenwerker en –coach Tina van Bennekom via 06 – 119 119 50. Tina geeft samen met jongerenwerker Katyana Timmermans voorlichting op scholen in Ridderkerk. Wilt u meer informatie over deze voorlichtingen. Neem contact op via Christina.vanBennekom@facetridderkerk.nl