Lokaal

SGP doet mee aan Opschoondag

Een groep SGP’ers heeft zaterdag 18 maart 2023 meegedaan aan de landelijke Opschoondag. Zij gingen op het Vlietplein en in wijk Het Zand de straat op om zwerfafval op te ruimen. “Als SGP vinden wij een nette en schone leefomgeving van groot belang. Daar vragen wij in de gemeenteraad aandacht voor, maar we steken ook graag onze handen uit de mouwen om daar praktisch ons steentje aan bij te dragen”, vertelt SGP-raadslid Teunis van Zwienen.

Het viel Van Zwienen op dat het er op het Vlietplein relatief schoon uitzag: “Bij de containers naast de Action was weliswaar een hoop vuil gewoon neergegooid, maar verder zag het er tamelijk netjes uit. Wij hoorden van omwonenden dat hier een of meer vrijwilligers zijn die regelmatig op het Vlietplein zwerfafval opruimen. Die mensen verdienen hiervoor een groot compliment.”

De SGP’ers namen verder de gelegenheid te baat om een kijkje te nemen bij de nieuwbouw in de driehoek Het Zand en bij de bouw van het knarrenhofje, waarmee onlangs is begonnen. “Als SGP vinden wij het belangrijk dat onze ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen wijk kunnen blijven wonen. Wij juichen de bouw van een knarrenhofje daarom alleen maar toe”, licht Van Zwienen toe.