SGP pleit voor beter onderhoud

De verlichting bij de wethouder Van den Berg-tunnel (Sportlaan) en de burgemeester Van der Hoeventunnel (Benedenrijweg) is kapot. Dat constateerde een team SGP’ers dat ging prikken in Ridderkerk-West en het Centrum.

“‘Twee weken geleden hebben we gehoord dat de coronamaatregelen zijn versoepeld. Ook de middelbare scholen gaan in september weer open. Dat betekent dat er vanaf september elke dag weer veel scholieren van deze tunnels onder de Rotterdamseweg gebruik moeten maken. Nu is het nog lang licht, maar in het najaar is het lang donker. Voor hun veiligheid is het van groot belang dat die verlichting tijdig wordt gerepareerd”, stelt SGP-raadslid Daan Kardol. 

De SGP’er wijst erop dat ook veel bewoners van West, het Centrum en Slikkerveer gebruikmaken van deze tunnels, ook ’s avonds. Wat Kardol betreft extra reden om de verlichting snel te repareren: ‘Er zijn veel mensen die ’s avonds via deze tunnel naar huis fietsen of er bijvoorbeeld tijdens het hardlopen langskomen. Voor de veiligheid van onze inwoners is het van belang dat de verlichting goed werkt. Daar is ook budget voor, want vorig jaar heeft de gemeenteraad gestemd voor extra geld voor het onderhoud van de openbare ruimte.’