Lokaal

SGP Ridderkerk brengt oliebollen bij brandweer

De SGP Ridderkerk heeft op Oudejaarsdag de brandweer verrast met oliebollen. Met deze actie wil de SGP haar waardering uitspreken voor het werk dat onze Ridderkerkse brandweer het afgelopen jaar heeft gedaan om Ridderkerk veilig te houden. De oliebollen werden namens de SGP bezorgd door raadslid Peter Kranendonk.

‘De brandweermannen en brandweervrouwen doen ontzettend belangrijk werk. Zij houden Ridderkerk veilig door brandjes te blussen en ook te helpen bij andere noodgevallen, zoals reanimaties. Dat doen zij soms zelfs met gevaar voor eigen leven en vaak op de meest onmogelijke tijdstippen. Zo was laatst nog in het nieuws dat de Ridderkerkse brandweer op kerstavond maar liefst 4 keer moest uitrukken. Voor hun inzet hebben wij veel respect,’ vertelt Peter Kranendonk.

Andere jaren had de brandweer het op Oudejaarsdag soms druk met vuurwerkoverlast. Deze jaarwisseling was er een landelijk vuurwerkverbod. Alhoewel er nog steeds incidenten met vuurwerk waren, hoefde de brandweer veel minder vaak uit te rukken dan andere jaren. Volgens oogarts Tjeerd de Faber waren er deze jaarwisseling aanzienlijk minder vuurwerkslachtoffers dan andere jaren. Volgens hem is daarmee bewezen dat een vuurwerkverbod werkt. Het landelijk vuurwerkverbod gold echter alleen de afgelopen jaarwisseling. Vorig jaar deden SGP en GroenLinks al het voorstel om in Ridderkerk een permanent vuurwerkverbod in te stellen met de jaarwisseling, dat ook komende jaren geldt. De gemeenteraad steunde dat voorstel, maar de burgemeester heeft het nog steeds niet uitgevoerd. De SGP Ridderkerk roept de burgemeester op om dit voorstel alsnog uit te voeren.