Sieraden gestolen met brutale babbeltruc

Een man van ongeveer 40/45 jaar heeft met een brutale babbeltruc sieraden gestolen van een 83-jarige vrouw uit Ridderkerk. Hij deed dat maandagmiddag rond 17.00 uur bij de woning van het slachtoffer aan de Boksdoornstraat. De verdachte verliet al bellend de woning met onder andere zes ringen en een paar kettinkjes.

De man die ongeveer 1.75 meter lang is belde om 17.00 uur aan bij de woning. Omdat de vrouw iemand verwachtte deed ze open. De man liep direct naar binnen en riep dat er brand ging uitbreken en dat zij direct haar sieraden en geld moest pakken. De vrouw pakte de sieraden waarop de man zei dat het slachtoffer haar schoenen moest aantrekken. Even later kwam de verdachte de slaapkamer van de vrouw uit en verliet de woning.

Getuigen gezocht

De politie zoekt natuurlijk getuigen die de man gezien hebben. Hij droeg een donkere jas met fluorescerende stukken. De vrouw was behoorlijk in paniek. Mensen die informatie hebben kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 .

Tips: Wordt er aangebeld?

  • Kijk voor u opendoet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet?
  • Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel 112.
  • Open de voordeur bij woongebouwen met een centrale toegang alleen voor uw eigen bezoek. Kijk door het raam, de (digitale) deurspion of gebruik de intercom.
  • Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten, bijvoorbeeld met een deurketting of kierstandhouder. Of laat een (digitale) deurspion in uw deur maken. Zo kunt u zien wie er voor uw deur staat zonder open te doen.
  • Babbeltrucs en overvallen vinden niet alleen ‘s avonds plaats. Blijf ook overdag alert op mensen met verkeerde bedoelingen.