Lokaal

Sint Jorisplein wordt dorpsplein Ridderkerk

De gemeenteraad is donderdag 14 december 2023 akkoord gegaan met het schetsontwerp voor het Sint Jorisplein. De volgende stap is het maken van een voorlopig ontwerp.

In dit voorlopige ontwerp worden de ideeën uit het schetsontwerp technisch verwerkt. Als het voorlopig ontwerp af is, vraagt de gemeente om uw mening. Aan de hand van alle reacties wordt het ontwerp gemaakt, zodat het plein daarna kan worden omgetoverd tot een dorpsplein.

Het ontwerpbureau had de opdracht gekregen een dorpstuin te ontwerpen: een centrale groene plek doorbroken met struinpaadjes. De twee grote bomen blijven staan. Er komt meer groen op het plein. Over de lengte van het plein is een pergola geplant, die deels kan dienen als overkapping bij concerten. Op meerdere plaatsen komt zitgelegenheid. Voor de kinderen wordt een drakentuintje aangelegd. Zo ontstaat een aantrekkelijk en sfeervol plein, dat voor iedereen toegankelijk is. Dat alles met een intiem karakter.

Er zijn meerdere participatieavonden georganiseerd waarbij de plannen besproken zijn. De feedback is vervolgens verwerkt in het plan, wat heeft geresulteerd in dit schetsontwerp. Het Sint Jorisplein is onderdeel van Deelgebied 2 van het Ontwikkelperspectief centrum Ridderkerk 2035. Lees meer informatie over het project op de pagina van de gemeentelijke website over het Sint Jorisplein.

Afbeelding: Gemeente Ridderkerk