Lokaal

Sinterklaas op het Koningsplein en in Winkelhart Ridderkerk

Op zaterdag 23 november kwamen de Sint en zijn Pieten met de stoomboot aan in Ridderkerk en ook deze keer weer aan de Werfkade in Bolnes. Burgemeester Attema verwelkomde hem hier samen met de kinderen en andere bezoekers.

De muziekvereniging Harmonie uit Slikkerveer begeleide de Sint muzikaal door Ridderkerk richting het Koningsplein. Voordat de aankomst van de Sint was er een leuke interactieve show.

De One Two Trio Sinterklaasshow zorgde voor een feestje waarbij je kon meezingen met bekende nummers als ‘Sjoe Sjoe Wa’ en ‘de Hokie Pokie’..Maar ook liedjes als ‘Ik heb een snotje in mijn neus’ en ‘Ik lust alleen maar friet’ zijn zo herkenbaar voor het jonge publiek dat ze deze direct mee konden worden gezongen. Uiteraard ontbrak ook de bekende sinterklaasliedjes niet. Het trio bestaat uit Meneertje Blauw die zo trots is als een pauw, meneertje Rood is de sportieve malloot en meneertje Geel is zo sloom als een kameel!

Aansluitend bracht de Sint met zijn pieten een bezoek aan het Winkelhart Ridderkerk en was er voldoende tijd om handjes te schudden. Net als verleden jaar werden er schoenletters uitgedeeld door de Pieten.

Foto’s: Roelof Mulder