Lokaal

Slikkerveerse speeltuinen zijn in trek

Je lijkt wel gek als je met mooi weer binnen blijft. Klimmen, rennen en glijden. Een speeltuin is voor kinderen een fijne plek om energie kwijt te kunnen. Daarom hebben wij de leukste buitenspeeltuinen in Ridderkerk – Slikkkerveer  voor je op een rij gezet.

Kan je kind lol trappen, terwijl jij van de zon geniet. Want met mooi weer ga je natuurlijk niet een binnenspeeltuin opzoeken.

Speeltuin Dillenburg

De speeltuin is in 1964 opgericht. In 2013 werd, samen met serviceclub De Ronde Tafel, een nieuw clubgebouw neergezet. Veel ruimer dan de vorige, met prachtig sanitair en een mooie binnen ruimte. Dit jaar is de speeltuin nog verder vernieuwd. De totale achterste deel is voorzien van nieuwe toestellen zoals:  kabelbaan, een groot schip als zandbak met een stuurhut en een stawip. Grote delen zijn voorzien van kunstgras.

Speeltuin Dillenburg

De speeltuin “Dillenburg” ligt aan de Anna Paulownastraat 1 in de wijk Slikkerveer. Dit is de straat direct achter het Dillenburgplein en deze bevindt zich achter de winkels: Taveerne “Den Dill”, Chinees Restaurant Yu-Fong, Groenteboer “Verschoor” en Warenhuis “Blokker”. Je kunt achterlangs rijden naast de winkel “Blokker”.

Druk op de foto voor een grotere versie.

Openingstijden in schoolvakanties:  ma t/m vr: 10.00 – 12.00 uur en 13.30 – 17.00 uur

Meer informatie:  www.speeltuindillenburg.nl


Speeltuinvereniging Slikkerveer

Speeltuinvereniging Slikkerveer is te vinden aan het Tegelpad in Slikkerveer. Zij bieden bijna 1000 m2 speelruimte met verschillende speeltoestellen voor groot en klein. Er is een aparte peuterhoek.

Speeltuinvereniging Slikkerveer


Voor de volwassenen is er een terras en een aantal picknicktafels. Er is een winkeltje waar koffie, thee, limonade, ijs, snoep etc. kunnen worden gekocht. Er kan niet worden gepind.

Speeltuinvereniging Slikkerveer

Openingstijden in schoolvakanties:  maandag t/m zaterdag: 13.30 – 17.00 uur

Meer informatie:  www.speeltuinslikkerveer.nl en op facebook.