Sluiting Manege Waalzicht

Onlangs werd bekend dat Manege Waalzicht aan de Pruimendijk in Rijsoord om financiële redenen dicht gaat. De enige paardenstal in de gemeente Ridderkerk waar lessen kunnen worden gevolgd, is gedwongen eind januari de deuren te sluiten.

Managehoudster Jo-Ann de Boer heeft na twaalf jaar haar huurcontract opgezegd. Het besluit om te stoppen met de activiteiten heeft te maken met een combinatie van factoren, zoals:

  • De manege heeft de laatste tijd van te veel paarden afscheid moeten nemen. Buiten dat dit emotioneel erg zwaar is, is het financieel voor de manege ook een grote tegenslag.
  • Daar komt bij dat de kosten van de grondstoffen behoorlijk zijn gestegen.
  • De loods van de manage is gemaakt van asbest wat in de nabije toekomst vervangen moet worden. Dit neemt te veel kosten met zich mee.

Per 1 februari 2019 stopt ze haar activiteiten aan de Pruimendijk. De amazones en ruiters van Waalzicht kregen afgelopen weekend te horen dat ze naar een andere manege moeten verhuizen. Voor de manegepaarden worden nieuwe baasjes gezocht. De pensionpaarden houden voorlopig nog hun vertrouwde boxen. Alle geplande activiteiten gaan de komende twee maanden gewoon door.

Foto: Wessel Dekker