Lokaal

Sneller naar een passende baan met HalloWerk

De gemeente heeft na een pilot de samenwerking met HalloWerk verlengd. Via dat platform kunnen inwoners die vanuit een uitkering werk zoeken en werkgevers elkaar gemakkelijk vinden.

Vorig jaar zijn de BAR-gemeenten als pilot met HalloWerk gestart. Dat heeft mooie en soms verrassende resultaten opgeleverd. Daarom is nu een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Wethouder Laurens Franzen: ,,Met HalloWerk kunnen we inwoners nog makkelijker helpen aan passend werk. Werkgevers kiezen soms profielen uit die onze klantmanagers in eerste instantie niet gekoppeld hadden, maar die een prima match blijken. Een mooie aanvulling dus!’’

Er wordt niet alleen naar diploma’s en ervaring gekeken, maar ook naar motivatie en talenten. Doordat er op het platform bedrijven uit de hele regio op staan, is het aanbod bovendien groter. Alle gemeenten in de arbeidsmarktregio Rijnmond maken er gebruik van. Zo vinden werkzoekenden sneller werk en worden vacatures sneller vervuld.

Kansen vergroten

HalloWerk is bedoeld voor wie een uitkering heeft en klaar is om aan het werk te gaan. Men maakt een profiel aan met onder meer zijn interesses en vaardigheden. Werkgevers moeten geregistreerd zijn om in het aanbod te kunnen zoeken. Vinden zij een geschikte kandidaat, dan kunnen zij direct contact opnemen. De klantmanager houdt wel contact met werkzoekenden, om te kijken hoe het gaat en waar nodig te helpen. Wie werk zoekt, kan via HalloWerk ook trainingen volgen om zijn kansen op een baan verder te vergroten.

Werkgevers die geïnteresseerd zijn, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Marleen Pantke via m.pantke@bar-organisatie.nl. Registreren kan ook direct via hallo-werk.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk